Header Ads

ad

Çalıştığını düşündüğünüz 4 şey

Çalıştığını düşündüğünüz 4 şey

 


Etrafınızda birçok cihaz bulunmakta bunlardan bazılarını çalışıyor diye düşünüyorsunuz fakat. O düşündüğünüz şeylerin birçoğu üzgünüz ki çalışmıyor. Örnek vermek gerekirse otel odalarında bulunan termostatlar bile bunlara dahil. Çok ilginç öyle değil mi? Hadi gelin yazımıza devam edelim.

  •  Yürüme Lambası


İnsanlar yaya geçidinin başına geldiklerinde kendilerine geçiş izni verilmesi için yani yayalara yeşil yanması için butona basarlar. Fakat bu sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Yani her istediğiniz zaman siz butona bastığınızda geçiş hakkı size tanınmıyor. Bir düşünün araçlara yeşil yanıyor. Araçların yeşil ışığı 20 saniye yanmaya devam edecek. Sizde yaya geçidinin başına geldiniz ve size yeşil yanması için butona bastınız. Size o yeşil ışık yanmaz size yeşil ışığın yanması için araçlar için trafik lambasında yeşil ışığın süresinin bitmesi lazım ki size yeşil ışık yansın. Bazen ise de yol boş olmasına rağmen o yeşil ışık yanmaz yani yürüme lambası doğru söylemek gerekirse kafası eserse çalışır diyebiliriz.

  •  Otel termostatları


Otel sahipleri bu oda termostatlarını odalarına yerleştirmişler bu doğru fakat. Gerçekten bu termostatların çalışmadığını hemen hemen kimse anlayamaz. Bu termostatlardan bazıları otel odalarına müşterilere lüks görünmesi için takılırlar üzerinde odanın derecesi yazar. Fakat siz odanın ısısını düşürmeye çalışsanız dahi odanın ısısı sizin istediğiniz kadar düşmez. Ya da odayı soğutmak isteseniz bu durum hiç farketmez. Bunun nedeni otellerde bulunan ısıtma ve soğutmaların merkezi sistem olmalarıdır. Eminim sizde bizim kadar hayal kırıklığına uğradınız ama kusura bakmayın.

  •  PC Temizleme ve onarım programları


Bilgisayarınızda yeterli yer olmadığı için kurduğunuz temizleme programları var. Bunların gerçekten bilgisayarınızda sizin için yer açtığınızı sanıyor olabilirsiniz fakat yanılıyorsunuz. Yalan atmak olmaz gerçekten o programlar bilgisayarınızda yer açabilmek için birkaç şeyi siliyor. Bunlarda sizin kullanmadığınız veya önceki kullandığınız ve kaldırdığınız programlardan kalan dosyalar oluyor. Temizleme programını başlattığınızda örnek vermemiz gerekirse 3 GB boş yer açıldı diye bir bildirim alırsınız fakat o programın bilgisayarınızdan sildiği alan tahminen 10 MB falandır. Bu program üreticileri sırf siz o programı bilgisayarınıza indirin diye böyle bir sistem kullanıyor.

  •  Otobüslerde bulunan 'Kapat' butonları


Doğru söylemek gerekirse bu butonlar, fikir ilk akla gelindiği zaman ve yapılmaya başlandığı ilk zamanlar çalışıyordu. Ufak bir çocuğun kapı arasına sıkışmasından ardından bu butonlar yerlerinden kaldırılmayıp içerisinden bir parça söküldü. Butonlar evet hala çalışıyor fakat kapıyı artık sizin butona basmanız ile kapatamıyorsunuz. Kapının açık kaldığını gören yolcular butona bastığı anda şöförün direksiyon panelinde bir simge çıkıyor ve şöförün kendi panelinde bulunan tuşa basarak gerekli kontrolleri yaparak kapıyı kapatıyor. Yani o butonlar artık eskisi gibi çalışmıyor diyebiliriz. Ama bazı yolcular hala bu tuşa bastıklarında kapıları kendilerinin kapattıklarını sanıyorlar. Buda gerçekten gülünç bir durum haline gelse de asıl gerçek, kapının şöförün kontrolünün altında olması oluyor.